כל מטבח זקוק לתחזוקה שוטפת. אין עוד מתחם בבית , במשרד או בכל מוסד ציבורי שהקפדה על ניקיונו חשובה יותר מאשר המטבח. תחזוקה אינה מתמצה בניקיון אבל ניקיון הוא תנאי הכרחי לתחזוקה נאותה.
תחזוקה של מטבחי יוקרה מחייבת שימוש מקצועי מושכל וזהיר בחומרי ניקיון. על מנת לייעל את השימוש בחומרי הניקיון ובעיקר על מנת לבחור את החומרים הייעודיים לכל סוג של חומר במטבח חשוב ומומלץ להסתייע בשירותיה המקצועיים של חברת ניקיון מנוסה ורבת מוניטין.
נציגי שירות של חברה המתמחה בתחום הניקיון ייעצו לכם ויעניקו לכם טיפים כיצד להאריך את משך “חייהן” של התשתיות במטבח ושל מוצרים שונים המהווים את בסיסו.
כאשר רוכשים חומרי ניקיון מחברה מקצועית אפשר להיות סמוכים ובטוחים כי החומרים הם איכותיים ובטיחותיים ועומדים בכל מבחני התקינה המחייבים והמחמירים. ניקוי נכון של משטחים שונים במטבח הוא מרכיב מרכזי בתחזוקתם.
חומרי ניקוי ייעודיים
מטבחי יוקרה מאופיינים על ידי מרכיבים שונים. אחד מהם הוא ריבוי החומרים האיכותיים בהם, מה שמחייב הקפדה מרבית על ניקוי שלהם. לדוגמה: חלונות ומשטחי זכוכית, ריפודים ושטיחים, חדרי שירותים ואמבטיות, ברזים וכיורים, ארונות ומדפים ועוד.
הואיל ותחזוקה מחייבת יותר מאשר שמירה על ניקיון, חשוב לתחזק פריטים שונים במטבח באופן הנדרש. לדוגמה: את הרהיטים מעץ יש למשוח בשמן מיוחד אחת בכמה זמן, וכמו כן לנקות את הברזים בחומר מתאים. יש לבצע פוליש לרצפה או, במידה שהיא עשויה פרקט, לתחזק אותה על פי סוגו.
מטבחי יוקרה הם מטבחים מעוצבים, דקורטיביים, אשר די במבט ראשון כדי להבחין ביוקרתם. אין הכרח להיות איש מקצוע בתחום התכנון והאדריכלות כדי להתרשם מאיכות החומרים ומעמידותם. מראית העין היוקרתית אינה מתעתעת. בחינה קפדנית של כל מרכיב ופריט במטבח יוקרתי מעידה על האיכות של החומר שממנו הוא עשוי.
יצרניות של מטבחי יוקרה מצוידות על פי רוב בתקן אירופאי המחייב, בין השאר, גימור מוקפד ומלוטש ברמה גבוהה. לדוגמה: דלתות שמצופות פורניר ייראו כמיוצרות ממקשה אחת. לא ניתן להבחין בעין בלתי מזוינת כי בוצעה הדבקה.
בשורה התחתונה, האחריות על תחזוקת המטבח חלה על בעלי הבית. גם אם אחת בכמה זמן ניתן להסתייע בשירותי ניקיון של חברה מקצועית, המצוידת, בין השאר, בשואב אבק עצמתי שידביר גם את קרדיות האבק הסמויות מן העין, ברור כי עיקר העבודה מוטל עליכם (או על העוזרת, “המנקה”- במירכאות ובלעדיהן). מכאן נובעת החשיבות לפעול על פי הנחיות היצרן או המשווק של המוצרים. לדוגמה: תחזוקה של תנור, של מיקרו או של כלל מכשירי החשמל.
חשיבות ההקפדה על “לא תעשה” אינה פחותה מאשר חשיבות “עשה”. אם וכאשר אתם נתקלים בבעיה כל שהיא במוצר במטבח שלכם ואינכם מסוגלים לפתור אותה, אל תעשו ניסויים, צרו קשר עם נציגי החברה ובקשו סיוע. זו אינה בושה- זו חובה. תחזוקה נאותה פירושה התנהגות מושכלת בכלל ובמצבים שבהם נדרשת התערבותו של גורם מקצועי בפרט.